вівторок, 13 квітня 2021 р.

14 квітня. середа

 

                                                                                         Доброго ранку, діти!



 Зустрічаємось в Zoomi о 8 годині.

                                                                                      Математика

Тема: Ділення багатоцифрових чисел на двоцифрові. Задачі на знаходження середнього арифметичного.

Завдання для учнів, які були відсутні на уроці: підручник с. 159 - 160, № 1013 (усно),1014, 1016, 1018, 1019 (письмово).

Домашнє завдання: виконай  інтерактивне завдання на комп'ютері за посиланням: 

https://www.liveworksheets.com/c?a=s&g=4&s=%D0%9C%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0&t=y23ihzknm7h&sr=n&l=lg&i=xctdx&r=fv&db=

Увага: одиниці площі познач в інтерактивній вправі так: м2 (натисни на 2).

                                                                                     Українська мова

Тема: Що ми знаємо про текст.

Матеріали до уроку та домашнє завдання вміщені у презентації за наступним посиланням:

Виконай тест та перевір свої знання з теми "Текст " за наступним посиланням: 
  
                                                                                      Літературне читання

Тема: Підсумкова перевірка. Робота з літературним твором (письмово).

Виконай завдання, сфотографуй та надішли у вайбер.

Дата____________________________________________________________

Прізвище та ім’я ________________________________________________

Прочитай уважно текст.

                                                                ПРО СІЛЬ

       Чому їжу солять — і хліб, і м’ясо, і картоплю? Скажеш, тому, що без солі їжа несмачна? Правильно. Та не тільки в цьому річ. Людині сіль конче потрібна, вона без неї довго не проживе.
      Сіль є майже в усьому, що ми їмо: і в моркві, і в м’ясі, і в молоці. Навіть у яблуці. Але нам цього замало — у їжу треба ще додавати солі.
      Звідки ж береться сіль, яку купують у крамниці?
      Чи не добувають її, як цукор, з рослин? Ні, це було б дуже важко. Можна значно простіше дістати сіль. Її дуже багато в природі — і на землі, і під землею, й у воді.
       Трапляються навіть цілі соляні гори. А під землею вона лежить пластами, як кам’яне вугілля. Така сіль називається кам’яною.
       Щоб видобути кам’яну сіль, копають шахту — дуже глибокий колодязь, від якого під землею по соляному пласту прокладено коридори.
       У шахту везе робітників підйомник. Сіль звичайно лежить під землею дуже грубими пластами, завтовшки 20-30 метрів.
      Опускають у шахту машину, яку називають врубовою. Вона врубується в пласт, робить у ньому довгу щілину. Підрубану сіль легше відділити від пласта. Великі куски кам’яної солі вантажать на вагонетки, і електровоз доставляє їх до підйомника.
       Підйомник доставляє сіль на поверхню землі. Там великі куски подрібнюють і розмелюють. Потім дрібну сіль запаковують і відправляють у крамниці.
        А під землею, там, де вирубали сіль, залишаються величезні білі печери. В кожній із них можна було б побудувати величезний будинок.
        Та не тільки під землею видобувають сіль.
        Ти ж знаєш, що море солоне. Якщо довго кип’ятити в казані морську воду, вона перетвориться на пару, а на дні казана залишиться жменька солі. Тільки ця сіль гірка. Щоб дістати придатну для їжі кухонну сіль, треба її очистити.
        Але з солоної води можна дістати й таку сіль, яку очищати не треба — її добувають не в морі, а в солоних озерах. Там сіль не гірка.
        А знаєш, скільки в кожному з нас є солі? У дорослої людини в крові, у м’язах і в кістках понад півкілограма солі. Запас її треба поповнювати весь час, бо ж, наприклад, коли ти плачеш або пітнієш у спеку, з твого організму виділяється і сіль
  А ти, мабуть, і не здогадувався, що сльози солоні тому, що в них є сіль!                                                                                                                                                                                                             Андрій  Івич

                                                        Виконай завдання 

1. Визнач стиль прочитаного твору.

    А)  діловий

    Б)  науково-популярний

    В)  художній

2. Звідки береться сіль, яку купують у крамниці?

    А)  її добувають з рослин

    Б)  її переробляють з руди

    В)  її видобувають у шахтах

3. Як називають дуже глибокий колодязь, від якого під землею прокладено

    коридори?

    А)  шахта

    Б)  криниця

    В)  заглибина

4. Яка на смак неочищена морська сіль?

    А)  солоно-кисла

    Б)  солоно-солодка

    В)  солоно-гірка

5. Випиши з твору речення, у якому розповідається про те, скільки солі є в   

   організмі людини.

6. Запиши, як отримати придатну для їжі кухонну сіль з морської води.

    7. З’єднай  стрілочками  частини  речень з прочитаного тобою тексту. Запиши   утворені речення.

Солі дуже багато в природі -                                    вона без неї довго не проживе.

Сіль є майже в усьому, що ми їмо                           і на землі, і під землею,й у воді.

Людині сіль конче потрібна,                                    потрібно її очистити.

Щоб отримати придатну для їжі                             і в моркві, і в м’ясі, і в молоці.

                               кухонну сіль, 

8. Склади розповідь про важливість уживання солі (5-6 речень).

                                                                      До побачення. Гарного дня.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Доброго ранку!  Саме цього ранку з нетерпінням чекали не лише учні, а й їх батьки. Вітаю і Вас зі святом Останнього дзвоника!  Це період...